Copyright 2019 - Custom text here
Bonpetről

Gyártó: Bonpet Systems d.o.o. www.bonpet.si

Kizárólagos képviselet: Martini és Társa Kft. www.bonpet.hu

Idézet a „Védelem” című szaklapból:
Katasztrófa- és tűzvédelmi szemle (1996/2)

ÚJ TŰZOLTÓESZKÖZ JAPÁNBÓL
Bonpet

"A hagyományos gondolkodásmód mindig bajban van a meghökkentően újszerű megoldások meghatározásakor. Így vagyunk ezzel a kis henger alakú, speciális üvegben lévő folyadékkal, amely nem tűzoltó készülék és nem automatikus tűzoltó berendezés a szó hagyományos értelmében, miközben kicsit mindkettő egyszerre.
A japán feltaláló – NIIZUMA úr – olyan eszköz kifejlesztését tűzte ki célul, amely a környezetében lévő hő
hatására automatikusan eloltja a tüzet, de hagyományos módon is igen hatékony. A kitűzött célokat maximálisan elérte. Ezt a bemutatókon megjelentek tapasztalhatták, s az is kelthet némi bizalmat, hogy Japánban széles körben elterjedt, sőt hajókon kötelező jelleggel használják. "


A BONPET folyadék alapú, környezetbarát, automatikus tűzoltó eszköz

A BONPET automatikus tűzoltó eszköz a kitűnő tűzoltási képességével, hatékonyságával és kompakt kivitelével a tűzoltás egy új korszakát jelenti. Automatikusan működésbe lép, ha a benne lévő oltófolyadék hőmérséklete eléri a 90°C-t. Nagyon hatásos A, B, C, F tűzosztályú valamint ELEKTROMOSSÁG* által okozott tüzek oltásakor. KÖRNYEZETBARÁT. Alkalmazása során nem jelent veszélyt sem az emberre, sem más élő szervezetre, sem a közvetlen közelében lévő – esetleg nagy értékű – berendezésekre, eszközökre. Szélsőséges (-23°C-+80°C) időjárási körülmények között is megőrzi oltóképességét, megbízhatóan működik. Az automatikus működés megoldása lehetővé teszi, hogy az ampulla a tűz keletkezésének korai időszakában aktiválódjon. Aktiválódik emberi beavatkozás nélkül, oltórendszerként telepítve biztonságos és hatásos akkor is, ha a helységben nem tartózkodik senki. Vezetékes kiépítést nem igényel, bármilyen elektromos vagy vízhálózattól független. Egyszerű technológiájának köszönhetően beszerelési költsége sokszorosan alacsonyabb mint a vizen és főleg a gázon alapuló tűzoltó berendezéseknek. A vegyszeres oldat – a gyártó tanúsítványa alapján – a megfelelően lezárt üvegampullában több mint 10 évig megőrzi hatékonyságát, karbantartás és minőség-ellenőrzés nélkül. Erre a 10 évre kivetítve kiszámolhatjuk, hogy hatásossága mellett, (melyet megerősít Triglav és Barkley & Lioyd biztosítótársaság kockázatvállaása),üzembentartási költsége is rendkívül kedvező.(kb. havi 1 €/db.)

A BONPET termékek több mint 40 országban vannak engedélyeztetve. Bevizsgálták őket, tesztelve lettek a VINIPO (Medelm európai csoportjának hivatalos laboratóriumai tűzvédelmi tesztekre) által. A BONPET egy egyedülálló termék,melyet maga a japán Közlekedési Minisztérium is elismer és ajánl. A BONPET termékek rendelkeznek ISO-9001 minősítéssel.

A Bonpet termékek a The Delectric Constant Test9. paragrafusa ANNEX C. EN 3. T. + A1:2007 szerint is be lettek vizsgálva. Ez azt jelenti, hogy a BONPET automatikus tűzoltó ampulla telepíthető nagyfeszültségű elosztóállomások védelmére.(10 000 V.- 60 00V.)